+36-30-984-6380

18 alapgyakorlat

Az Aviva tanfolyamon az Egyszerű módszer 18 alapgyakorlatával ismerkedünk meg legelőször. A gyakorlatok kardió hatásuk mellett vérbőséget okoznak a genitális zónában, melynek köszönhetően a medencében elhelyezkedő szervek többlet tápanyag és oxigénellátásban részesülnek. Hormonharmonizáló hatása révén az egész testre jótékonyan hat.

Rövidített Módszer

Ha éppen nincs időd az Egyszerű módszer 18 gyakorlatát (30perc) végigtornázni, akkor tornázd a Rövidített módszer (15perc) gyakorlatsorát, mely az Egyszerű módszerre épül. A Rövidített módszer kevesebb gyakorlatból áll (11 gyakorlat) és összességében intenzívebb, mint az egyszerű módszer.

Ovulációt serkentő torna

Az ovulációserkentő gyakorlatsor célja az ovuláció támogatása. A gyakorlatok speciálisan a petefészkek, és petevezetők működését serkentik. Ovulációhiány esetén az Egyszerű módszer 18 gyakorlatának heti háromszori gyakorlása mellett, ajánlott az ovulációs gyakorlatokat a menstruáció 4. napjától elkezdeni, és hetente kétszer, vagy minden másnap elvégezni a ciklus 14. napjáig.

Várandósok tornája

Az Aviva Módszer kifejezetten várandósoknak összeállított gyakorlatai között speciális mozgás, légzés, és lazítási technikák támogatják a testi, lelki felkészülést az anyává válás csodálatos folyamatában.

Szülés utáni regeneráló torna

A várandóság 9 hónapja és a szülés változásokat hoz a testtartásban, a csontrendszerünkben. Megnyúlnak az izmok, kötőszövetek, különösen a hasfal izmai. A Szülés utáni torna gyakorlatai segítik a terhesség ideje alatt egyre fokozódó terhet hordozó izmok és kötőszövetek, valamint a szüléssorán erősen igénybevett területek regenerálódását.

Férfi torna

Az idő múlása és a helytelen életmód a férfiak egészségére is káros hatással van. A rosszul összeállított étrend, az  alkoholfogyasztás, dohányzás, sok stressz a belső elválasztású mirigyek csökkent működéséhez vezetnek, ami hátrányosan befolyásolja a férfi aktivitást, a nemzőképességet, és egyéb, akár súlyos betegségek forrása lehet. A károsító tényezők kiküszöbölésével, táplálékunk egészségügyi szempontból is igényes összeállításával, és a Férfiak gyakorlatainak rendszeres elvégzésével megszüntethető a pontenciazavar, kiküszöbölhetők a prosztataproblémák.

Aviva gátizomerősítő torna

Az Aviva gátizomerősítő gyakorlatokkal megakadályozható, vagy megállítható a kismedencei izmok elgyengülése, és a rendszeres gyakorlás segíti a regenerációt. A gyakorlatoknak köszönhető javuló vérellátottság hozzájárul az altesti egészség megőrzéséhez. Az izomzat megerősítésével megszüntethetők a korábbi izomgyengeség vagy elégtelen vérellátottság miatt kialakult problémák, mint az inkintinencia, görcsös, fájdalmas vagy elhúzódó menstruáció, valamint a várandósság és a szülés után kialakult altesti gyengeségek.