+36-30-984-6380

"A mi fiúnk

2017. januárjában volt egy terhesség megszakításom (ekkor 36 éves voltam) genetikai probléma miatt. Nagyon megviselt minket a párommal együtt, ezért 1 évig a műtét után nem is kezdtünk el próbálkozni. 2019-ben egy internetes oldalon láttam először az Aviva módszer bemutatóját. Rögtön megfogott, hogy mozgással mennyit tudunk javítani a női egészségünkön. A menstruációim szabálytalanok voltak, általában 30-35 nap között jelentkeztek, és 8 napig tartottak. Még 2019 februárjában találtam a közelben egy csoportot, ahol betanító órát szerveztek. Irén nagyon kedves, segítőkész volt, és egy hétvége alatt bemutatta a módszert. Bevallom én a tanfolyam után nem kezdtem el otthon gyakorolni, a gyakorló órákra meg nem tudtam eljárni, így abbamaradt a mozgás. 2019 májusában ismét várandós lettem, de a baba az 5. héten meggondolta magát, és nem maradt velünk. Ekkor már tudatosabban kezdtem el foglalkozni önmagammal, és kutatni, hogy min kell változtatnom. Így kezdtem el naponta reggel fogyasztani a méhpempőt, majd eljutottam Nórához, aki jógaoktató, és elkezdtem heti 2 * jógázni. Hatha jógára és restorative jógára is jártam, ami kifejezetten női problémákra keres megoldást. Itt a jógán találkoztam Diával, akivel elhatároztuk, hogy elkezdünk újra Avivára járni. Marcsihoz kerültünk, egy jó hangulatú csapatba. Először heti 1*, majd heti 2* volt lehetőség a közös tornára. Közben én itthon is tornáztam, így a heti 3 alkalom mindig adott volt. Először a menstruációm rendeződött 1hónap után, és állt be 28 napos ciklusokra. 2019 decemberében azután pozitívat teszteltem, és most már 26 hetes várandós vagyok a fiunkkal. Összességében azt hiszem, először belül kell megváltozni, és ezt a változást siker koronázza majd."

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

"Problémamentes, boldog terhességet követően, természetes úton a 41.hétre született meg a kisfiunk 2018.06.01-én. Zökkenőmentesen ment az igény szerinti szoptatás, kötődően neveljük és hordozom mind a mai napig Zentét. Valószínűleg ennek köszönhetően, bár kis korkülönbséget szerettünk volna a gyerekeink között, még 16 hónappal a szülést követően se jött meg újra a menstruációm. Elkezdtem olvasgatni a témában, és egyre több helyen ajánlották az Aviva-tornát. Szerencsémre pont akkor indultak alaptanfolyamok Miklóson. Az elsőről már lemaradtam, de októberben a második csoportban már részt tudtam venni. Maga az alaptanfolyam is nagyon jó élmény volt, igazi kikapcsolódás, feltöltődés. Hiába mentek azonban jól a gyakorlatok közösen, és a könyvet is megvettem, otthon egyedül nem tudtam megcsinálni a leírások és az emlékeim alapján. Aztán részt vettem több gyakorló órán, ami után már ment egyedül is a gyakorlatsor.  Igyekeztem heti két alkalommal tornázni. December végén jött meg először a menzeszem, majd még egyszer. Az azt követő hónapban pedig pozitív terhességi tesztet csináltam. A torna mellett igyekeztem követni a ciklusomat, figyelni a termékeny nyákot. Hőgörbét is szerettem volna vezetni, de erre már nem került sor. Túl vagyunk a 12 hetes genetikai ultrahangon és a kombinált teszten, szerencsére minden vizsgálat eredménye jó.

Köszönöm Marcsinak az oktatást és támogatást, a csoportnak pedig a közös tornát! Mindenkinek kívánom, hogy elérje a célját, amiért az Aviva-tornába belekezdett!"

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

"Szia, eszembe jutottál már a napokban, mert hallgatom néha a rádiót és felcsendült egy két Aviva gyakorlókról ismerős dal amire tornáztunk. Nosztalgiával s persze hálával gondolok rád meg a tornára is, szerintem fontos szerepet játszott a sikerben. Most a 18. hetet töltöm a kistesóval a pocakban. Nagyon örülünk neki hiszen egy kicsit már csüggedtek voltunk nyár vége fele. Amikor 2 éve komolyabban elkezdtünk dolgozni a kistestvér projekten, kiderült - nem meddőségi kivizsgálás nyomán - hogy magas a prolaktin szintem. Ez a fogantatást is gátolhatja. Erre azonnal kezdtem gyógyszert szedni, ám a mellékhatásai annyira megviseltek, hogy csökkentett adagot kellett szednem. Ekkor gondoltam, hogy megpróbálkozom az Avivával, mert a mozgás testi/lelki gyógyító erejében végtelenül hiszek. Gyakorló órákra jártam majd online formában is folytattam a gyakorlást a vírushelyzet alatt. Mivel még mindig nem jártunk sikerrel, természetgyógyászhoz is járni kezdtem. Glutén,tejmentes,IR diétát csináltam, rengeteg vitaminnal étrendkiegészítővel. Pár hónap kemény diéta után ,gondoltam, hogy az Ovulációs gyakorlatokat is megtanulom tőled. Azt tanácsoltad augusztusban, hogy a heti 1 alap gyakorlat mellett, heti 1 ovulációs gyakorlóra is járjak (online 🙂. Ezt tartottam is egy darabig, mivel szeptember közepén pozitív terhességi tesztem lett.🥰 Szóval köszönöm a bíztatást, tanácsokat és ,hogy lehetővé tetted a befelé figyelést heti egy-két alkalommal. A tornát szeretném folytatni szülés után is, biztos jól fog jönni egy kis én-idő és a női egészség, hormonháztartás karbantartása valahol itt kezdődik a mozgásnál."

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

"Idén márciusban megállapították, hogy pajzsmirigy túlműködésem van és gyógyszert kaptam rá, de én az alternatív módszerek híve vagyok és adtam egy esélyt annak, hogy ne gyógyszerrel kelljen helyreállítani a rendszert. A ciklusom is felborult és egyre jobban kezdett kitolódni.

Elkezdtem vegán étrendre átállni és már ez nagyon sokat segített az értékeimen és a közérzetemen is. Aztán augusztus elején eljutottam az Aviva alaptanfolyamra. Alapvetően a ciklusom helyreállítása volt az elsődleges célom a tornával, de a babát is terveztük már párommal, így azt sem bántam volna, ha az Aviva ebben is segít majd nekem. Hihetetlen volt számomra, de az alaptanfolyam után pár nappal már meg is éreztem a jótékony hatását a tornának, ugyanis épp időre megjött a menzeszem, pedig a korábbiakból kiindulva egyáltalán nem számítottam rá. Majd szeptemberben elkezdtem hozzád járni gyakorló órákra és a pajzsmirigy értékem tökéletes volt, a ciklusom normális 28-29 napos volt. Nagyon hálás voltam már ennek is, majd lelkesen vártam az októberi menzeszem, ami aztán késett. Megijedtem, hogy megint felborult a hormonháztartásom valamitől és baj lehet, de aztán mertem csinálni egy tesztet és pozitív lett. El sem hittem, másfél hónap Aviva torna után minden a helyére került és ráadásul nem egy, hanem két kicsi lélek vár arra, hogy megszülessen hozzánk, ugyanis 18 hetes várandós vagyok ikrekkel :)

Mindenkinek csak ajánlani tudom az Avivát és akivel beszélek mindig megemlítem a torna csodálatos jótékony hatásait, még annak is jót tesz, akinek különösebb problémája nincs.

Nagyon hálás vagyok a segítségedért és a lelkes hozzáállásodért. Sokaknak segítesz azzal, hogy terjeszted az Aviva módszert és lehetőséget nyújtasz arra, hogy minél többen megismerkedjenek vele.

Köszönöm,

Zita"

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________